Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τελικά, τι νερό πίνουμε;




Με αφορμή την ενημερωτική επιστολή της Προέδρου της Ένωσης Βαχλαίων,  Αλεξάνδρας Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη, που παρατείθεται παρακάτω, αναρωτιέται κανείς: 

- Tελικά τι νερό πίνουμε στο χωριό μας;

Και εντάξει, εάν το νερό είχε βρεθεί ακατάλληλο πριν 4 χρόνια και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες και "τιμωρήθηκε",  σήμερα, ο Δήμος Γορτυνίας το έχει επιλύσει;

Όχι μόνο να λέμε ότι, ο Δήμαρχος είναι Βαχλαίος και να πίνουμε νερό "4ετίας"!




Η επιστολή της Προέδρου της Ένωσης

"Η μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Βαχλαίων στην Εισαγγελία Πύργου κατά παντός υπευθύνου για το ακατάλληλο νερό της Βάχλιας εκδικάστηκε επί τέλους (μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια) από το αρμόδιο Δικαστήριο στο Πελόπιο της Ηλείας. Κατηγορούμενος βρισκόταν στο εδώλιο του Δικαστηρίου ο τ. Δήμαρχος Κοντοβάζαινας κ. Αποσκίτης διότι σ' αυτόν αποδόθηκε από την διεξαχθείσα προανάκριση η εκ του Νόμου απορρέουσα ευθύνη για το ακατάλληλο νερό στους πολίτες της Βάχλιας.
Η ακροαματική διαδικασία ξεπέρασε τις δύο ώρες με καταθέσεις μαρτύρων, απολογία του κατηγορουμένου και αγόρευση του δικηγόρου υπερασπιστή του. Στη συνέχεια το Δικαστήριο αποσύρθηκε σε σύσκεψη για την λήψη της απόφασής του και όταν επανήλθε ανακοίνωσε ενώπιον όλων των παρισταμένων την απόφασή του που ήταν:


"Το Δικαστήριο σας βρήκε ένοχο αμέλειας για την εκ του Νόμου απορρέουσα ευθύνη σας" να δίνετε στους Δημότες σας κατάλληλο νερό όπως προβλέπει ο Νόμος μετά από την εναρμόνιση της χώρας μας με την σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.
Στην συνέχεια για την επιβολή της ποινής, το Δικαστήριο εξήγησε ότι επειδή η προβλεπόμενη ποινή είναι κάτω του ενός έτους και με πρόσφατο Νόμο η επιβολή αυτών των ποινών παραγράφεται, δεν του επέβαλε την προβλεπόμενη αλλά παραγραφόμενη ποινή.
Το πρόβλημα παραμένει στο ακέραιο, το νερό της Βάχλιας και άλλων χωριών της περιοχής μας συνεχίζει να είναι εξίσου ακατάλληλο όπως και τότε επί Αποσκίτη ... (με κολοβακτηρίδια, εντερόκοκους, ετερότροφα κλπ ...δαιμόνια...) και επειδή ο Δήμος Γορτυνίας πλέον οφείλει να το γνωρίζει και οφείλει να σέβεται τους πολίτες στο θέμα του νερού, θα περιμένουμε και το 2013.

Η Ενωση Βαχλαίων θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια σε όλες τις κατευθύνσεις με αμείωτη επιμονή και θέληση και διαρκή δημοσιότητα μέχρι αυτοί που έχουν εκ του Νόμου την ευθύνη να την κάνουν πράξη είτε με το καλό είτε με την επιβολή της Δικαιοσύνης, είτε και με το πολιτικό οπλοστάσιο που έχουν οι πολίτες ...όταν ψηφίζουν !"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου