Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εγκαταβίωση δύο μοναχών στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Βάχλιας

Για την αναχώρηση της γερόντισσας Φιλοθέης από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, γνωρίζαμε από τις αρχές του έτους. Στην αρχή θεωρήθηκε προσωρινή η απουσία της λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της και των σκληρών καιρικών συνθηκών, παρά τις φημολογίες περί εγκατάστασης μοναχών στο μοναστήρι. Κάποιες ημέρες αργότερα όμως, μάθαμε ότι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μοναχών στη Μονή για να δουν το χώρο και ν΄αποφασίσουν εάν θα εγκατασταθούν σ΄αυτή.
Ήδη εδώ και καιρό φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί μοναχοί, χωρίς ωστόσο η κοινωνία της Βάχλιας να γνωρίζει λεπτομέρειες, αφού σε επισκέψεις συμπατριωτών μας στη Μονή, έβρισκαν η πόρτα της κλειστή.
Ευτυχώς όμως, ήρθε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Γορτυνία" (φύλλο Απριλίου 2012) το οποίο υπογράφει ο Αναστάσιος Αναγνωστόπουλος, να μας γνωστοποιήσει ότι "...στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βάχλιας εγκαταβιώνουν μόνιμα δύο μοναχοί, ο ένας εκ των οποίων είναι ιερομόναχος με το όνομα πατήρ Ιγνάτιος..."
Να ευχηθούμε κι εμείς  με τη σειρά μας (προς το παρόν από το βήμα αυτό)  "Καλοστεριωμένοι,  με υγεία ευλογία και κατά θεόν προκοπή"

1 σχόλιο: