Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

"Στην λεωφόρο της ζωής" - Θεόδωρος Γ. Μποτής - Καταγραφή της ιστορίας του ως εφημέριου στη Βάχλια"Στην λεωφόρο της ζωής" είναι ο τίτλος του βιβλίου του Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Γ. Μποτή από τη Βάχλια Γορτυνίας που κυκλοφόρισε τον Ιούλιο του 2014 από τις εκδόσεις βεργίνα.

Με την συμπλήρωση των 50 χρόνων της ιερατικής του πορείας, ο ιερέας Θεόδωρος Μποτής, άρχισε τον Ιούλιο του 1997 να καταγράφει την ιστορία του ως εφημέριου στον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας Βάχλιας.

Ξεκινώντας από την γέννησή του και τα εφηβικά του χρόνια, αναφέρεται στη συνέχεια στη στρατιωτική  του θητεία στον Ελληνο-Αλβανικό πόλεμο, στην ανάληψη των εφημεριακών του καθηκόντων και τέλος στις επιδιορθώσεις των εκκλησιών του χωριού.

"Θα αισθανόμουν ενοχή, αν τα χειρόγραφα  που μου παραδόθηκαν, δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και έμεναν "υπό τό μόδιον". Διότι μέσα από τις λιτές και απέριτες βιογραφικές διηγήσεις του, που δημοσιεύονται, αναδύεται ένας πηγαίος πλούτος ειλικρίνειας και αφοσίωσης στο καθήκον, άρωμα που σιγά-σιγά εξατμίζεται στην εποχή μας" θα σημειώσει ο Γιώργος Ι. Μποτής στον πρόλογο του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου