Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στη χώρα της γενικής αδιαφορίας, τα πάντα … επιτρέπονται!


Αιολικό πάρκο πλησίον του Ιερού και Μαντείου της Θεάς Αφροδίτης της Ερυκίνης στην Κοντοβάζαινα…


Από την εφημερίδα Πρωϊνός Μοριάς της Δευτέρας (φύλλο 29ης Αυγούστου 2011), πληροφορηθήκαμε ότι, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενέκρινε στις 4/8/2011, το αίτημα εταιρίας για τη  χωροθέτηση αιολικού σταθμού ισχύος 12 MW, έξι ανεμογεννητριών, στη θέση «Νεραϊδόρραχη» Κοντοβαζαίνης (στα σύνορα με τη Βάχλια). Στο σημαντικότερο δηλαδή αρχαιολογικό τόπο της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης του Δήμου Γορτυνίας!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρίας, υπήρξε απόρριψη της αίτησής της, μετά τη διενεργηθείσα αυτοψία από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία,  διότι «διαπιστώθηκε ότι το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού της Αφροδίτης Ερυκίνης και μέρος αυτού επί των μνημείων…»
 Στη συνέχεια, η εταιρία προχώρησε σε επανασχεδιασμό, χρησιμοποιώντας διαφορετικού τύπου και λιγότερες Α/Γ από τις αρχικές, χωρίζοντας το αιολικό πάρκο δε δύο κλάδους, ώστε ν΄ απομακρυνθούν οι ανεμογεννήτριες από τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού. Μ΄αυτό τον τρόπο, κατάφερε τελικά να πάρει την έγκριση!!!



Επίσης διαβάζουμε:
«Τους προβληματισμούς μας, τις δημόσιες διαμαρτυρίες μας, τις καταγγελίες κι αναφορές μας δεν είδε, δεν άκουσε κανένας που έχει φωνή και μπορεί να μιλήσει.
Ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολιτεύσεως, ούτε λοιποί πανηγυριτζήδες  ή και συλλογικοί φορείς, που στην ατζέντα των πολιτιστικών τους ενδιαφερόντων εντάσσονταν η ψητή γουρνοπούλα και οι παγωμένες μπύρες…»


2 σχόλια: