Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η 4η ημερίδα της Π.Ε.Α. στη Μονή της Αγίας Παρασκευής Βάχλιας.


Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βάχλιας, η 4η ημερίδα της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, με στόχο την ανάδειξη της Μονής.
Αρκετοί οι παρευρισκόμενοι (πολλοί δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν επειδή ήταν εργάσιμη μέρα), μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο Δήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α. κ. Γεώργιος Ζαραφέτας καθώς και τα μέλη του Δ.Σ.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κ.κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος, ιστορικός συγγραφέας και Χρήστος Δημητρόπουλος, οικονομολόγος-συγγραφέας, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου που σχετίζεται με την Ιερά Μονή.
Μέσω της ανάδειξης της Μονής της Αγίας Παρασκευής (αλλά και της Μονής της Κλειβωκάς στη γειτονική Κοντοβάζαινα), προσδοκάται η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, ευελπιστώντας ότι θα δοθεί μ΄αυτό τον τρόπο, μια ανάσα στα ερειπωμένα χωριά μας.
Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει από μόνη της.
Είναι πολλοί οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται: Πολιτεία, Δήμος, τοπικοί σύλλογοι, πολίτες...
Πολιτεία και Δήμος Γορτυνίας, έχουν το βάρος της κατασκευής των έργων υποδομής. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Κοντοβάζαινας, είναι το κακό οδικό δίκτυο, το οποίο της στερεί την προοπτική να κάνει (και) ένα βήμα μπροστά.
Οι πολίτες, όσο ρομαντικοί κι αν είναι, δεν μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Σ΄αυτούς άλλωστε, τους ρομαντικούς πολίτες, οφείλονται τα περισσότερα -για να μην πω το καθετί -που στέκει ακόμη όρθιο στην περιφέρεια!!!


Λεπτομέρειες από την ημερίδα,  από το blog kalimera-arkadia.blogspot.com... εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου